Educatie

Landbouweducatie

Vroeger groeiden de meeste kinderen op in of rond een boerderij. Door de verstedelijking hebben veel mensen echter de binding met de landbouw verloren. Ze weten niet meer van waar het voedsel op hun bord komt. Laat staan wat de consequenties daarvan zijn. Door het systeem van zelfoogst een jaar rond, komen mensen op een CSA-boerderij terug in contact met de seizoenen en leren ze opnieuw genieten van wat de aarde hen brengt. Toch willen we meer doen en ook andere groepen uitnodigen om van het landbouwleven te leren en te genieten.

DSC_0629

De Klepper maakt al enkele jaren deel uit van het netwerk Boeren met Klasse. Zowel klassen als andere groepen (kinderen en volwassenen) zijn na afspraak welkom op de boerderij voor een rondleiding of een heuse workshop. We werken, samen met u, een bezoek uit op maat uit.

r9a9258

Verder werken we met enkele klassen aan een boerderijschool. Kinderen komen op geregelde tijdstippen, een jaar rond naar de boerderij. Leren door ervaren staat centraal. Niet alleen doelstelling van bv. wereldoriëntatie komen daarbij aan bod, maar ook bv. rekenen en taal. Zo wordt er al zaaiend gemeten en gerekend, passeert heel wat nieuwe woordenschat de revue en worden groenten en fruit verwerkt tot heerlijke en gezonde lekkernijen.

Tenslotte zijn we een STEM-boerderij (een nieuw project van boerenbond). Op de boerderij komen alle aspecten van STEM aan bod. We kunnen een project op maat uitwerken met de leerkracht, ook voor middelbare scholen.

8c6efe17-7bd3-4077-ad5a-1a6ec0a8ced7

Huur onthaalruimte

Daarnaast is het ook mogelijk om onze onthaalruimte te huren voor landbouweducatieve activiteiten (workshops, boerderijstages, teambuilding, etc.).

Vul hier uw contactgegevens in en vraag meer info of via dekleppercsa@gmail.com of 0477/33.64.86.

e51822dd-c806-4861-8ab1-1f1b749e5c13