Geen categorie, Nieuws, Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Februari 2021

Februari, de tijd gaat snel, de dagen worden weer langer, tijd om het nieuwe seizoen in te luiden. De compost ligt klaar om uitgespreid te worden. De eerste zaden en plantjes zitten in de grond. Weldra planten we weer alle tunnels vol!

pluk.app

Iedereen zou ondertussen een welkomstmail voor onze nieuwe pluk.app moeten gekregen hebben. Ook de rekening voor het volgende seizoen zou in uw postvak toegekomen moeten zijn. Is dit niet het geval; geef dan zeker een seintje! In de aanloop van het nieuwe seizoen zullen we steeds meer deze app beginnen te gebruiken. Hierop kan u raadplegen wat er op een bepaald moment te oogsten is, waar, hoe en wat u ermee kan doen (deze functie wordt wel pas actief op 1 april). Indien u liever niet inlogt op de app, dan is dat geen groot probleem. Wij kunnen berichten plaatsen op de app, maar de belangrijke berichten en hetgeen er te plukken valt wordt ook naar uw e-mailadres doorgestuurd. Uiteraard zou het wel fijn zijn dat hier zoveel mogelijk gebruik van wordt gemaakt. Lukt het u niet om in te loggen, of is er een ander probleem, laat dan gerust weten.

Oogstklaar in de loop van februari

Aardpeer, schorseneer, rode biet, pastinaak, boerenkool, rode boerenkool, palmkool, koolraap, rammenas, spruitjes (haal ze ook van tussen de koppen), knolselder, warmoes, wortel, prei, rode kool, witlof, rucola, spinazie, postelein, pluksla, salie, laurier, tijm, citroentijm en hysop.

Online meeting: meewerkdagen en sociale activiteiten

Hoewel corona de meewerkdagen en sociale activiteiten op een laag pitje heeft doen draaien, willen wij toch graag nadenken met jullie over hoe we verder vorm kunnen geven aan de meewerkdagen en andere sociale activiteiten. Zowel met, als hopelijk snel zonder corona.

Wanneer? donderdag 18 februari om 20u.

Waar? gezellig thuis voor uw pc

Inschrijven? weldra via de uitnodiging die volgt of via de app.

Flyers bussen?

We zitten bijna vol voor seizoen 2021, maar nog niet helemaal. Uiteraard zou het fijn zijn om op 1 april met een volledige bezetting te starten. Wat flyers uitdelen kan altijd helpen! Wie wat tijd over heeft en enkele straten kan bussen, is meer dan welkom om flyers te komen halen. Wij houden bij welke straten reeds een flyer in de bus hebben gehad.

Ook interessant…

Voedsel Anders en Velt organiseren samen in de loop van februari en maart een reeks online sessie over agro-ecologie. Het gaat zowel om theoretische sessie waarin de idee van agro-ecologie voorop staat (toegang tot grond, Europees landbouwbeleid, korte keten, voedsel in eigen handen, etc.) als om praktische sessie die een meer agro-ecologische way of life vooropstellen (leren fermenteren, budgetvriendelijk en ecologisch koken, etc.). Meer info en inschrijven kan via deze link: https://www.voedsel-anders.be/kiemkracht