Nieuws, Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Januari 2021

Eerst en vooral wensen we jullie alles wat jullie hart begeerd voor 2021!

Een nieuw jaar, nieuwe seizoenen en een nieuwe oogst om opnieuw naar te verlangen…

In januari staat het veld er wat schraal bij, maar we weten dat we stilaan kunnen verlangen naar betere tijden. De eerste zaadjes gaan de grond in en wekken ons verlangen naar een weelderig jaar. Een jaar waarin we hopelijk ook weer wat meer bij elkaar kunnen zijn.

Oogstklaar in januari

Prei, rode kool, witte kool, rode biet, wortel, spruitjes, knolselder, sla, pastinaak, schorseneer, boerenkool, rode boerenkool, palmkool, koolraap, warmoes, rammenas, witlof, aardpeer, zuring, hyssop, salie, laurier, tijm en citroentijm.

Pakketten

Tot april zijn er even geen pakketten, dus ook voor zelfoogsters die sporadisch een pakket willen, kan dit even niet. Er zijn nog enkele mensen die één of meerdere bakken hebben. Kunnen jullie die komen terugbrengen? Hartelijk dank!

Pluk app

In de loop van januari starten we met een nieuwe pluk app. Hierop vindt u wat er op een bepaald moment te oogsten valt, waar dat staat, oogstinstructies, etc. Ook inschrijvingen en betalingen worden vanaf nu via deze app uitgevoerd. Verder kunnen we rekenen op een handig systeem om sneller korte mailtjes naar iedereen te sturen en op enkele andere voordelen. In de loop van de maand krijgen jullie verdere instructies om in te loggen.

WC

NEEN, deze is niet van ons ;-)! Er wordt gewerkt aan de hoogspanningskabels en daarvoor vond men het blijkbaar nodig om een WC vlak voor onze oprit te zetten. Wellicht (hopelijk) is ze snel weg.

Tunnel 1

Na zeven jaar heeft tunnel 1 een nieuwe plastic nodig. We willen die zo snel mogelijk over de tunnel spannen, zodat we kunnen beginnen planten voor het voorjaar. We moeten daarvoor wel wachten op droog, vorstvrij en windstil weer. We kunnen dus slechts een paar dagen op voorhand een oproep voor hulp lanceren. We begrijpen dus ook dat u dan niet zomaar kan, maar in de huidige omstandigheden, is het ook best om met niet te veel te zijn. Dus als u kan, des te beter, anders: absoluut geen probleem!

CSA: wat was dat ook alweer?

Acht jaar geleden zijn we gestart met deze boerderij, we wilden een boerderij oprichten in balans met de aarde, met de medemens en met onszelf. Dit gezamenlijk doel lijkt doorheen de jaren soms wat op de achtergrond te raken. Heel wat deelnemers tonen nog steeds een verregaande betrokkenheid. Toch willen we graag eens samen nadenken over hoe we dit samen streven naar een andere, meer verbindende en minder milieu en maatschappij belastende vorm van landbouw vorm kunnen geven. Hoe we ons veld “warm” kunnen houden en hoe iedere deelnemer zich mede-eigenaar kan voelen. Daarom organiseren we, samen met de kerngroep, op 26 januari om 20u een online sessie over dit onderwerp. Iedereen is welkom! Een uitnodiging volgt nog, maar laat gerust al iets weten als u graag meedenkt!