Nieuws, Nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2020

We beginnen de winter stilaan de voelen. De dagen zijn bijna op hun kortst. Er staat gelukkig nog veel op het veld. Profiteer er van!

Oogstklaar in de loop van december

Wortel, prei, witte kool, rode kool, savooikool, groene boerenkool, rode boerenkool, palmkool, rammenas, spruitjes, koolraap, mei raapjes, schorseneer, aardpeer, pastinaak, rode biet, spinazie, sla, landkers, knolselder, warmoes, veldsla, venkel, andijvie, selder, rucola, winter postelein, rode bladmosterd, raapsteel, kervel, salie, laurier, citroentijm, Chinese bieslook, oregano, tijm, appelmunt, zuring, peterselie en hyssop.

Boerderijaandeelhoudersvergadering

Traditie getrouw organiseren we in december onze boerderijaandeelhoudersvergadering. Het zal u vast niet verwonderen dat Corona ook hier een stokje voor steekt. Daarom besloten we enkel met de kerngroep het jaar te evalueren en vooruit te blikken naar volgend jaar (een verslag volgt snel).

Om ook in deze donkere dagen toch wat verbinding te zoeken met elkaar en om ook de andere deelnemers inspraak te geven, organiseren we in de loop van januari en februari wel een drietal uitdiepende thema-meetings, wellicht online, maar als het anders kan, misschien offline. Daarover ook gauw meer.

Honing

We hebben nog een paar potjes honing staan van Le Balascou. Vraag er gerust naar.

Bloem, pasta, aardappels en uien

Sinds enkele jaren kunnen onze leden bloem, pasta, aardappels en uien bestellen bij collega CSA Boer(en)Compagnie. Ze leveren drie keer per jaar en inschrijven kan via deze link. U vindt hier ook extra info.

Groente in de kijker: Warmoes!

Warmoes kunnen we bijna het hele jaar door eten. Enkel als het hard vriest gaat de warmoes kapot, maar daarna schiet hij weer op. Bovendien staat er ook in de tunnel warmoes voor de winter (enkel de witte versie), maar op dit moment staat er nog voldoende in regenboogkleuren op het veld.

Warmoes is gezond! Het heeft een hoger ijzergehalte dan spinazie, verder opvallend veel vitamine C en calcium.

Je eet zowel het blad als de lekker knapperige bladstelen. Warmoes is lekker in quiche en in allerhande stoofpotjes of wat dacht u van een laagje in een winterse lasagne? Wokken met gember, look en soja-saus is ook steeds lekker, werk af met sesamzaadjes of cashewnoten.