Geen categorie, Nieuws, Nieuwsbrief

Nieuwsbrief september 2020

Stilaan voelen we de zomerzon verdwijnen en zien we steeds meer herfstkleuren opduiken. Daarmee daalt ook de productie van de typische zomergewassen en gaan we stilaan over naar de herfstteelten. Maar niet getreurd: momenteel kan u nog steeds volop genieten van de zomerklassiekers en bovendien: ook de herfstgroenten zijn niet te versmaden.

Oogstklaar in de loop van september:

Tomaat, courgette (steeds minder dus laat ze voldoende groot worden), zoete maïs, paprika, aubergine, komkommer, chioggia biet, rode biet, venkel, wortel (als u wacht op het bordje!!!), boerenkool, koolrabi, Chinese kool, witte kool, savooikool, spitskool, radijs, raap, rucola, palmkool, droogbonen, paarse en groene boontjes (binnenkort nieuwe lichting), sla, warmoes, andijvie, radicchio, groenlof, spinazie, selder, prei en pompoen.

Platte peterselie, krulpeterselie, rode basilicum, groene basilicum, kaneelbasilicum, Thaise basilicum, dille, lente ui, zuring, snijselder, lavas, bernagie, hyssop, dragon, rozemarijn, munt, citroentijm, tijm, citroenverbena, salie, aardbeimunt, sinaasappelmunt, laurier, oregano, citroenmelisse, Chinese bieslook, bieslook.

Klik hier voor een veldoverzicht van groenten en kruiden.

Fruit (enkel voor fruitaandelen): aardbei (nog een beetje), bramen, frambozen, druiven, peren, meloenen en ananaskers. Vergeet nu zeker de druiven niet (eerste rij na de boompjes, er zijn er veel rijp op dit moment, zowel blauwe als witte. Ga de rij af, als u niet goed kan inschatten wat rijp is en wat niet proef dan eerst voor u een hele tros neemt.).

Oogsttips:

In de loop van de maand zullen de typische zomergroenten stilaan minder in productie. Wacht dus steeds tot de vruchten voldoende rijp zijn om ze te oogsten, zo kan iedereen nog mee genieten.