Recepten

Kaastaart met aardbeien

Cheesecake met aardbeien en limoenTijdens de taartenworkshop maakten we deze kaastaart met aardbeien

Voor een taart van 25 cm diameter

  • 200 g volkorenkoekjes (digestives) of speculoos
  • 100 g boter
  • 4 g gelatineblaadjes
  • 500 g roomkaas
  • 250 g zure room
  • 165 g suiker
  • zeste van 2 onbehandelde limoenen
  • 75 ml limoensap
  • 1 blaadje gelatine
  • 250 g aardbeien
  • 1 eetlepel suiker
  1. Bekleed de bodem en de zijkant van een springvorm (25 cm diameter) met bakpapier.
  2. Maal de koekjes fijn en smelt de boter.
  3. Meng het koekjeskruim met de boter en verdeel over de bodem van de bakvorm. Druk aan en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water.
  5. Verwarm 3 eetlepels limoensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.
  6. Klop de roomkaas los met de elektrische kloppers.
  7. Voeg de zure room en suiker toe en roer tot een glad beslag.
  8. Merg er ook de limoenzesde, de opgeloste gelatine en het resterende limoensap onder.
  9. Giet in de bakvorm en laat minstens 12 uur opstijgen in de koelkast.

Voor de afwerking:

  1. Week 1 blaadje gelatine in koud water
  2. Mix 80 g aardbeien en warm deze zachtjes op met 1 eetlepel suiker.
  3. Snij de rest van de aardbeien in stukjes.
  4. Los het blaadje gelatine op in de coulis.
  5. Meng de coulis met de stukjes aardbei.
  6. Verdeel dit over de opgesteven kaastaart.
  7. Laat dit terug 2 uur opstijven in de koelkast.

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Neem dan een kijkje bij de recepten.

Wil jij ook je recepten met groenten en fruit van De Klepper delen met anderen? Stuur ze ons toe via dekleppercsa@gmail.com. Met uw goedkeuring plaatsen wij die dan eventueel op deze website. Je kan je recepten ook posten op Facebook (graag met verwijzing naar De Klepper). De andere leden van De Klepper zullen je dankbaar zijn!

Recept Karin Sevenants Vormingswerker KVLV