Recepten

Cupcakes met courgette

Tijdens de taartenworkshop maakten we deze cupcakes.

Ingrediënten:

  • 150 g fondant chocolade
  • 225 g courgettes
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 110 g suiker
  • 175 ml olijfolie
  • sinaasappelrasp van een halve sinaasappel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda (Baking Soda)

Voor het glazuur

  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 190 g roomkaas
  • 1 kopje bloemsuiker
  • 1 scheutje vanille-extract
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Hak de chocolade grof en laat (au bain marie) smelten op laag vuur.
  3. Was de courgette en rasp hem fijn.
  4. Zeef in een kom de bloem, de baksoda en het bakpoeder.
  5. Meng met een klopper de eieren en de suiker tot een gladde massa.
  6. Voeg de olijfolie, de geraspte sinaasappelschil en de courgettes toe.
  7. Meng de gezeefde bloem eronder.
  8. Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe en roer het even door.
  9. Verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vormpjes.
  10. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.
  11. Laat na het bakken de cupcakes afkoelen op een taartrooster.
  12. Meng al de ingrediënten voor het glazuur.
  13. Doe in een spuitzak en versier de cupcakes.

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Neem dan een kijkje bij de recepten.

Wil jij ook je recepten met groenten en fruit van De Klepper delen met anderen? Stuur ze ons toe via dekleppercsa@gmail.com. Met uw goedkeuring plaatsen wij die dan eventueel op deze website. Je kan je recepten ook posten op Facebook (graag met verwijzing naar De Klepper). De andere leden van De Klepper zullen je dankbaar zijn!

Recept Karin Sevenants Vormingswerker KVLV