Recepten

Gevulde courgettes

Gevulde ronde courgettes

Ze zijn zo mooi die ronde courgettes én ideaal om op te vullen.

Voor 4 personen:

  • 4 ronde courgettes
  • 1 kop basmatirijst
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 dikke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes citroenthijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Een mespunt pikant parikapoeder (of chilipoeder, of een vers of gedroogd pepertje)

Kook de rijst bijna gaar in gezouten water (eerder hard dan zacht, want gaat nog in de oven).

Was de courgettes. Snijd er een hoedje af en haal het vruchtvlees eruit. Hak dit grof.

Snipper de ui en de look fijn en stoof in een flinke scheut olijfolie.

Voeg het gehakt toe en bak het. Maak het ondertussen los met een vork.

Voeg het vruchtvlees, de blaadjes van de oregano en de thijm, het paprikapoeder en een snuifje zout toe. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de vulling zachtjes stoven tot het vocht verdampt is. Roer de rijst onder de vulling.

Vul de courgettes en zet de hoedjes erop. Smeer een ovenschotel en ook de courgettes in met olijfolie. Plaats ze in de ovenschotel en laat ze minstens 45 minuten bakken in de oven.

Dien op met een zelfgemaakte tomatensaus of ratatouille.

Recept: Mouch Colson

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Neem dan een kijkje bij de recepten. Deze worden regelmatig aangevuld met nieuwe recepten, uiteraard met groenten en fruit van De Klepper!
Wil jij ook je recepten met groenten en fruit van De Klepper delen met anderen? Stuur ze ons toe via dekleppercsa@gmail.com. Met uw goedkeuring plaatsen wij die dan eventueel op deze website. Je kan je recepten ook posten op Facebook (graag met verwijzing naar De Klepper). De andere leden van De Klepper zullen je dankbaar zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s