Recepten

Gestoofde rode spitskool

Gestoofde rode spitskool

Voor 2 personen:

    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 zoete appelen
    • Een scheutje balsamico
    • Olijfolie
    • 2 kruidnagels
    • Peper en zout
    • Een paar takjes oregano
    • Optioneel: een beetje honing

Ontdoe de spitskool van de buitenste bladeren, snijd in vier. Haal de harde witte kern weg en snijd de kool in dunne reepjes.

Snipper de ui en look fijn. Stoof ze in een scheutje olijfolie.

Voeg de rode kool, een snuifje zout en een beetje peper, de kruidnagels en de blaadjes van de oregano eraan toe.

Doe er een scheutje balsamico bij, roer om en laat stoven op een zacht vuurtje.

Voeg na een half uur de geschilde en in blokjes gesneden appel toe. Laat nog een kwartier stoven tot de kool volledig gaar is.

Roer goed om en breng verder op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een beetje honing toe voor een zoetere smaak.

Lekker met nieuwe aardappeltjes en een stukje vlees.

Recept: Mouch Colson

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Neem dan een kijkje bij de recepten.

Wil jij ook je recepten met groenten en fruit van De Klepper delen met anderen? Stuur ze ons toe via dekleppercsa@gmail.com. Met uw goedkeuring plaatsen wij die dan eventueel op deze website. Je kan je recepten ook posten op Facebook (graag met verwijzing naar De Klepper). De andere leden van De Klepper zullen je dankbaar zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s