Recepten

Aardappelpuree met zuring

zuringstoemp

Lekker bij een gepocheerd of zachtgekookt eitje of een stukje vis.

Voor 4 personen:

  • 1 kg aardappelen
  • Ongeveer 300 g zuring (zakje vol)
  • Zout
  • Klontje boter of scheut olijfolie

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Verwijder eventueel de harde nerven van de zuring, was de blaadjes en zet een minuutje in de microgolfoven. Giet het vocht af en pureer de zuring met een mixer of in de blender. Stamp de aardappelen tot puree, roer en voeg de zuring lepel per lepel toe tot je de gewenste smaak hebt. Roer en nog een klontje boter of een scheut olijfolie onder.

Tip: als je nog zurkel over hebt, serveer deze dan als smaakmaker bij vis.

 

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Neem dan een kijkje bij de recepten.

Wil jij ook je recepten met groenten en fruit van De Klepper delen met anderen? Stuur ze ons toe via dekleppercsa@gmail.com. Met uw goedkeuring plaatsen wij die dan eventueel op deze website. Je kan je recepten ook posten op Facebook (graag met verwijzing naar De Klepper). De andere leden van De Klepper zullen je dankbaar zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s